Aktuality FAPPZ

Volby do akademického senátu

Volby zástupců do akademického senátu FAPPZ a akademického senátu ČZU v Praze pro funkční období od 1. 12. 2020 na 3 roky. Aktualizace: 19. 10. 2020.

Promoce

Slavnostní promoce, které se měly původně konat v říjnu, jsou zrušené.
Informace o předání diplomů do vašich rukou.

Kniha Živá půda

Kolektiv pracovníků naší fakulty se významným způsobem podílel na vydání knihy Živá půda. Tato publikace obdržela 2 ocenění.

Laboratoř pro výzkum kognitivních funkcí

Unikátní laboratoř pro výzkum kognitivních funkcí u non-humánních primátů na ČZU.

Na pozemku ČZU se usadil kriticky ohrožený druh

Na pozemku ČZU v Praze – Troji se usadil kriticky ohrožený druh - sysel obecný.

Vědcem na vlastní kůži 2020

V týdnu od 10. 8. 2020 se konal již 3. ročník „Vědcem na vlastní kůži“.

Expedice brambora

Mezinárodní filmový festival Agrofilm v Nitre udělí cenu filmu „Expedice brambora“.

Nový druh bifidobakterie

Nově popsaný druh bifidobakterie izolovaný z trávicího traktu štěněte: Bifidobacterium canis sp. nov.

Open House Praha 2020

V září se konala prohlídka prostorů Katedry zahradní a krajinné architektury v rámci festivalu Open House Praha 2020.

Den otevřených dveří v Troji

Den otevřených dveří na Výzkumné stanici v Troji - Podhoří se konal 15. září 2020

Velký úspěch Akademického jezdeckého klubu ČZU v Prázdninové on-line tour 2020

Akademický jezdecký klub se zúčastnil historicky premiérové Prázdninové on- line tour 2020 a obsadil první tři místa!

Květinový workshop

 19. 8. 2020: Workshop je určený studentům, zaměstnancům i veřejnosti se zájmem o floristiku

Letový den

Pozvánka na „Letový den“, který se uskuteční v pondělí 13. 7. 2020 od 10:00 h v areálu ČZU v Praze

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ KONFERENCE 2020

12. 8. 2020: Soutěž o nejlepší vědecké a projektové práce studentů bakalářského a magisterského prezenčního i kombinovaného studia na FAPPZ

Hnojit, či nehnojit? To je oč tu běží!

Vědci testovali vliv hnojení na nutriční složení lučního porostu.

IMEKOFOODS 5

5. ročník mezinárodní konference IMEKOFOODS - Metrology for Sustainable Food Production, 16. - 18. 9. 2020. Více: https://imekofoods.cz/

Co skrývá peří

Vývoj vědy nám umožňuje dívat se čím dál hlouběji, to důležité ale občas nalezneme přímo na povrchu.

Mlsné žížaly

Vlastnosti půdy výrazně ovlivňuje její makrofauna. Co nejvíc chutná žížalám? Jejich chutě nám napoví, které stromy vysazovat do nových lesů.

Výdejník vody na fakultě

Výdejník využívá vodu z vodovodu, kterou upraví do té nejvyšší kvality právě ve chvíli, kdy si ji stáčíte do své láhve.

Recept na nesmrtelnost

Ještě před pár lety se to zdálo jako science-fiction. Transplantace buněk, CRISPR i nesmrtelní jedinci.

Baltický jantar

Vědcům z ČZU se povedlo popsat úplně novou čeleď Yantaromyiidae.

(NE)KVALITA na první pohled

Sledujete číselná označení vajec v obchodech? Někdy kvalitu vejce napoví už barva skořápky.

Na jehličí ustláno

Kůrovec, eroze, ztráta biodiverzity – i to mohou přinést smrkové monokultury. Vědci se rozhodli podívat na problematiku smrkových lesů doslova do hloubky.

Přírodní látky jako prevence vzniku migrény

Akutní bolest hlavy, kterou trpí na světě každý desátý člověk. Podle vědců mohou ve vývoji léčiv sehrát klíčovou roli přírodní látky i „hormon spánku“.

English ☰ Menu