Aktuality FAPPZ

2. kolo podávání přihlášek ke studiu

Připravujeme spuštění 2. kola podávání přihlášek ke studiu pro uchazeče o bakalářské tak i magisterské studium.

Prominutí přijímacích zkoušek

Přijímací zkoušky do bakalářského i magisterského studia jsou pro akademický rok 2020/21 PROMINUTY.

Projekt DRIFT FOOD (Era Chairs)

Uspěli jsme v prestižní výzvě ERA Chairs evropského programu H2020 !

Organizace zbývající části akademického roku

Organizace zbývající části akademického roku - k informaci studentům a pedagogům fakulty

ČZU ruší od 11. března do odvolání výuku

V souvislosti s rozhodnutím Ministerstva zdravotnictví na základě doporučení Bezpečnostní rady státu ČZU ruší veškerou výuku, a to od 11. března do odvolání.

Centrum excelentního výzkumu

NutRisk Centre je projekt excelentního výzkumu na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze.

Baltický jantar

Vědcům z ČZU se povedlo popsat úplně novou čeleď Yantaromyiidae.

Letní kurzy katedry tělesné výchovy

Letní kurzy pro studenty FAPPZ ČZU. Pro 1.r. Mgr stud. jako volitelný předmět se zápočtem (kód RTX 11Z)

(NE)KVALITA na první pohled

Sledujete číselná označení vajec v obchodech? Někdy kvalitu vejce napoví už barva skořápky.

Na jehličí ustláno

Kůrovec, eroze, ztráta biodiverzity – i to mohou přinést smrkové monokultury. Vědci se rozhodli podívat na problematiku smrkových lesů doslova do hloubky.

Přírodní látky jako prevence vzniku migrény

Akutní bolest hlavy, kterou trpí na světě každý desátý člověk. Podle vědců mohou ve vývoji léčiv sehrát klíčovou roli přírodní látky i „hormon spánku“.

Když ptáci hrají všemi barvami

Následující studie vás přesvědčí, že pestrobarevné peří není pro ptactvo jen módním doplňkem.

Ani kapka

Vědci pomáhají řešit potíže se suchem ve východní Evropě.

Objev na Balkáně

Dosud nepopsané látky se podařilo objevit vědcům v rostlinném druhu z Bulharska.

Zmutovaní roztoči

Vynalézavost některých živočišných druhů nás nepřestává udivovat. Přečtěte si článek o mutující populaci roztoče, který napadá české úly.

Na závěr přidáme houby

Houby nepatří jen do lesa, najdeme je všude kolem nás. O tom, že nám mohou nabídnout více než omáčku, Vás přesvědčí tým našich vědců.

Sociálně deprivovaní raci

Předčasné odloučení od matky může mít negativní vliv na vývoj dítěte. Máme citové potřeby jen my? Naši vědci otestovali chování sociálně deprivovaných raků.

Slepice nebo vejce?

Skáčete pro pírko přes plot, ale nechcete naletět? Dnešní doba nabízí spotřebitelům spoustu možností a někdy může být obtížné se rozhodnout.

Kapradiny ve stresu

Na stres reaguje každý trochu jinak a neplatí to pouze u lidí. Studie otestovala, proč některé druhy kapradin snesou více než ostatní.

ČZU spustila speciální informační web ke Covid-19

Všechny informace ohledně situace o koronaviru a reakcích ČZU nově naleznete na webu aktualne.czu.cz/cs.

Hnůj, na kterém něco smrdí

Jak dlouho vydrží v půdě nebezpečné organické látky? A odkud se tam vlastně berou? Vědci pozorovali půdní procesy za pomoci speciálních „rhizoboxů“.

Karotenoidy v pšenici

Díky tepelné úpravě můžeme dosáhnout lepší chuti, konzistence a trvanlivosti potravin. Zároveň se připravujeme o celou řadu žádoucích látek, které se během úprav vytrácí.

Profesor Josef Soukup novým viceprezidentem European Weed Research Society

Profesor Josef Soukup novým viceprezidentem European Weed Research Society

Krávy na STK

Kromě mléka a masa nám krávy dávají také slušnou porci metanu. Přečtěte si práci našich vědců, kteří se pokusili omezit tvorbu emisí změnou kravského jídelníčku.

English ☰ Menu