Modul Biomasa získal 2. místo Cen SDGs 2019

V Černínském paláci bylo rozhodnuto o vítězích třetího ročníku Cen SDGs, které vyhlašuje Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí České republiky, Ministerstvem životního prostředí, Ministerstvem pro místní rozvoj a Českou rozvojovou agenturou - CzechAid.

Z 213 projektů, které naplňují Cíle udržitelného rozvoje OSN, se na druhém místě v kategorii Veřejná sféra umístil Modul Biomasa, na kterém spolupracovala Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze.

Vítěze vybírala odborná porota a o nejlepších projektech v kategorii Byznys a Veřejná sféra navíc rozhodlo veřejné hlasování. Oceněný modul, který podle principů trvalé udržitelnosti umožňuje vyhodnocovat nakládání s biomasou, je jedním z řady výstupů nedávno dokončeného projektu „Komplexní podpora strategických a rozhodovacích procesů na národní i regionální úrovni vedoucí k optimálnímu využití biomasy při respektování potravinové soběstačnosti, ochrany půdy a řešení konfliktů v rámci suchých period“. Projekt byl podpořen Národní agenturou pro zemědělský výzkum a FAPPZ ČZU se na něm podílela v roli hlavního řešitele. Spoluřešitelem byl Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, který modul Biomasa vyvíjel.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.