Exkurze švýcarských farmářů na ČZU

13. července jsme na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU v Praze přivítali velkou skupinu farmářů ze Švýcarska, kteří se zajímali o zemědělskou prvovýrobu a potravinářství.

Zajímali se o zemědělství České republiky a intenzivní pěstování plodin a chovu zvířat, o inovace, které se aktuálně na ČZU řeší i o problematiku zemědělství v kontextu s EU.

Provedli jsme je pekárenským provozem Potravinářského pavilonu, kde jim technolog Slavomír Dobročka podrobně ukázal připravovaný proces výuky studentů a výrobny. Pomocí exkurzních lávek jsme nahlédli i do dalších provozů a Senzorické laboratoře. Dále naše kroky směřovaly do laboratoře katedry chovu hospodářských zvířat, kde nám Ing. Ondřej Krunt s Ing. Adam Kraus nastínili aktuálně řešené úkoly v oblasti kvality masa, vajec apod. Navštívili jsme Libosad, naše stáje a ateliéry krajinářských architektů a nakonec jsme se zastavili na políčku, které soudě podle reakcí jim bylo nejbližší. V praxi jsme viděli činnost kolegů z Centra precizního zemědělství.

Děkujeme za příjemnou návštěvu. Soudě podle reakcí a slov obdivu směrem k naší činnosti, ale i směrem k našemu kampusu, v Evropě se ČZU neztratí.

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.