Ohlédnutí za Festivalem plevelů - PLEVEL FEST 2023

Festival plevelů -  PLEVEL FEST 2023 

Národní zemědělské muzeum Praha - 10. 5. / 11. 5. 2023

 

Pracovníci Katedry agroekologie a rostlinné produkce (FAPPZ) a Katedry zemědělských strojů (TF) ve spolupráci s Centrem precizního zemědělství při ČZU se podíleli na pořádání akce nazvané PLEVEL FEST 2023 v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze.

Akce byla primárně zaměřena na vzdělávání studentů středních škol a gymnázií, ale byla též určena i pro širokou odbornou a laickou veřejnost.

V Národním zemědělském muzeu jste se mohli vydat a na cestu mezi plevely, které nám přinášejí nejen mnoho starostí, ale zároveň značné množství radostí a užitku.

Historie, současnost a budoucnost plevelů je zásadně spojena se vznikem, vývojem a dalším rozvojem zemědělství, ale také s celkovým přístupem člověka ke krajině.

Den strávený ve společnosti plevelů byl určen pro studenty středních škol a gymnázií, ale také pro všechny obdivovatele, možná však i „nepřátele“ rostlin, které se přirozeně snaží kolonizovat místa, na něž si, my lidé, děláme neomezené nároky.

Průvodci a společníky Vám byli přední čeští odborníci z České zemědělské univerzity, Centra precizního zemědělství, Výzkumného ústavu rostlinné výroby a Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského a ve spolupráci s Českou herbologickou společností a European Weed Research Society. Partnerem akce je rovněž Ústav zemědělské ekonomiky a informací.

Kdo přišel a pobyl, ví, že plevel se na věk neptal!

 

Za kolegy z odborných pracovišť

Václav Brant (CPZ, ČZU), Jan Mikulka a Pavel Saska (VÚRV) a Miroslav Florián (ÚKZÚZ)

Děkujeme Národnímu zemědělskému muzeu v Praze za podporu!

 

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.