Zapomeňte na amarouny. Potrava naší budoucnosti má šest nohou a tykadla.
Jedni je milují, druzí nenávidí. Výrobky z kozího mléka dělí díky své charakteristické chuti a vůni společnost na dva tábory.
10. – 11. září 2021 - Česká zemědělská univerzita v Praze.
Pokud chceme brát, musíme umět i dávat. U zemědělské půdy to platí dvojnásob.
Myslíte, že medvídek mýval dostojí svému jménu? Podívejte se společně s námi, jak je na tom tahle roztomilá šelma s parazity.
Po staletí ohrožujeme přírodu svými nejrůznějšími vynálezy. Teď je čas na ty, které jí mohou pomoci.
Pět nově popsaných druhů bifidobakterií u opic ze ZOO Olomouc a Liberec
Rozsáhlá studie porovnala, jak zdravá a šťastná jsou zvířata v různých typech ekologických chovů.
Představili jste si hady a škorpióny? Kdepak, největší nebezpečí mohou být lidským očím úplně skrytá.
Je lehký, dobře vodivý a používá se po celém světě. Hliník však pro organismy nese také velká rizika.
Mezinárodní spolupráce v zájmu odhalování imunomodulačních procesů lidského parazita
12. 9. 2020 se koná na ČZU 1.český společný DIAKONGRES
Nově popsaný druh bifidobakterie izolovaný z trávicího traktu štěněte: Bifidobacterium canis sp. nov.
Unikátní laboratoř pro výzkum kognitivních funkcí u non-humánních primátů na ČZU.
Vědci testovali vliv hnojení na nutriční složení lučního porostu.
Vývoj vědy nám umožňuje dívat se čím dál hlouběji, to důležité ale občas nalezneme přímo na povrchu.
Vlastnosti půdy výrazně ovlivňuje její makrofauna. Co nejvíc chutná žížalám? Jejich chutě nám napoví, které stromy vysazovat do nových lesů.
Ještě před pár lety se to zdálo jako science-fiction. Transplantace buněk, CRISPR i nesmrtelní jedinci.