ČR se ve světovém žebříčku potravinové bezpečnosti umístila na pátém místě

Česká republika se ve světovém žebříčku potravinové bezpečnosti umístila na pátém místě.

Index globální potravinové bezpečnosti (GFSI) vyhodnocuje výzkumná jednotka britského týdeníku the Economist každý rok na základě faktorů dostupnosti, kvality a bezpečnosti potravin. V posledním roce též přidala dimenzi stavu přírodních zdrojů, která reflektuje změny klimatu a jejich dopad na potravinové systémy.

Global Food Security Index - celkové výsledky

Global Food Security Index - Česká republika

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.