Polní den 2024

Dne 02.05.2024 se konal Polní den na pokusném poli u Výzkumné stanice FAPPZ v Červeném Újezdu se zaměřením na řepku a regenerativního ječmenu.

Úvodního slova se ujal vedoucí výzkumné stanice Červený újezd Ing. Jaroslav Tomášek a Ph.D. Ing. David Bečka, Ph.D., který je specialista na řepku a její odrůdy a na pěstitelské technologie. Poté návštěvníky přivítal děkan Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU, prof. Ing. Josef Soukup, CSc. Návštěvníkům byli představeni organizátoři akce, zástupci ČZU a hlavní sponzoři (TIMAC AGRO CZECH, AGROFINAL, BASF, BAYER/DEKALB, CANDOR, CORTEVA/PIONEER, KWS, LIDEA, LIMAGRAIN, RAPOOL, RWA, SAATBAU, SEED PARTNERS, SELGEN, SOUFFLET, SYNGENTA, TOP OSIVA a VP AGRO a PLZEŇSKÝ PRAZDROJ)

Program obsahoval komentovanou prohlídku odrůdových pokusů s řepkou ozimou, odrůd s efektivním využitím dusíku, pokusů s hnojivy Timac a přípravky Bayer. Návštěvníci si mohli poslechnout aktuální doporučení k porostům řepky od přednícho dborníků, a to z ČZU. Celkem bylo k vidění 55 odrůd řepky ozimé.

Posledním zpestřením byla ukázka pěstování sladovnického ječmene a dalších plodin dle principů regenerativního zemědělství.

 

Děkujeme všem organizátorům, zástupcům ČZU a hlavních sponzorů za dané úsilí.

 

Přehled vystupujících:

Ing. David Bečka, Ph.D. – řepka odrůdy a technologie

doc. Ing. Jan Kazda, CSc. – ochrana rostlin

Ing. Jindřich Černý, Ph.D. – výživa a hnojení rostlin

Ing. Jan Křováček, Ph.D. – sladovnický ječmen, cukrovka

Ing. Pavel Cihlář, Ph.D. – mák, řepka, pšenice

Ing. Jaroslav Tomášek, Ph.D. – kukuřice, brambory

prof. Ing. Josef Soukup, CSc. - děkan Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů ČZU

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.